היי לכולם! היום, בואו נצלול לעולם של דפים קנוניים ולמה הם חשובים במיוחד עבור אופטימיזציה למנועי חיפוש. אתם אולי שואלים, מהו בעצם דף קנוני ולמה זה כל כך חשוב?
מהו עמוד קנוני?
במילים פשוטות, טקסט קנוני הוא המקור העיקרי שנחשב להתייחסות האולטימטיבית בנושא. באופן דומה, בעולם פיתוח אתרים וקידום אתרים, אנו אומרים שדף קנוני הוא ההתייחסות האולטימטיבית של הנושא או הגרסה המועדפת של דף אינטרנט.
חשוב על זה כך: כשאתה מודיע למנוע חיפוש שהדף הקנוני של דף-A הוא דף-B, זה כמו לומר, "לדף-A יש מידע שימושי, אבל הוא מיותר. אנא עיין בדף-B, הנחשב לעמוד הרשמי ומכיל את התייחסות אחרונה לגבי התוכן.
כיצד לציין שלדף יש דף קנוני?
עכשיו, איך אתה יכול לציין שהדף הקנוני של דף-A הוא דף-B? זה למעשה די פשוט וברור: על ידי הוספת תג ספציפי בקטע head של קוד ה-HTML של דף-A.
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Page-A</title>
<link rel="canonical" href="https://geekfobo.com/page-b/" />
</head>
<body>
...
</body>
</html>
בתג זה, המכונה רכיב הקישור הקנוני, אתה מציין את תכונת rel כ"canonical" ומספק את כתובת של הדף הקנוני – הכתובת של דף B – בתכונת href.
לכל דף באתר שלך צריכה להיות כתובת קנונית יחידה וייחודית. ישנה חשיבות עליונה לכלול תג זה רק פעם אחת בתוך קוד ה-HTML של הדף. אם תוסיף בטעות תג זה יותר מפעם אחת, ייתכן כי הדבר עלול להוביל לבלבול עבור מנועי החיפוש וכתוצאה מכך להופעת שגיאות במסוף החיפוש של מנוע החיפוש. בלבול זה עלול גם לגרום למנוע החיפוש לבחור באופן שרירותי תג קנוני אחד להתייחס אליו ולהתעלם מכל התגים האחרים.
מתי להשתמש בתג קנוני?
לאחר שהבנו מהו דף קנוני של דף מסוים ואנו יודעים כיצד להודיע עליו למנועי החיפוש, השלב הבא הוא להתעמק בנסיבות המסוימות שבהן כדאי ליישם דפים קנוניים. בנוסף, נשקול מצבים שבהם אסטרטגיות חלופיות עשויות להתברר כיעילות יותר.
כדי לשמור על משחק קידום האתרים שלך חזק, מומלץ להוסיף את רכיב הקישור הקנוני לכל עמוד באתר שלך, גם אם התוכן הוא ייחודי ומופיע כרגע רק בדף אחד. במקרים שבהם התוכן נמצא רק בדף אחד, הפנה את כתובת הקנונית חזרה לאותו דף. אסטרטגיה זו שימושית במיוחד כאשר אתה מתחיל לקבל תנועה עם פרמטרים של שאילתות UTM שנועדו לעקוב אחר תנועה ממסעות הפרסום השיווקיים שלך.
כאשר יש לך תוכן דומה
התרחיש הראשון שבו אתה בהחלט צריך דף קנוני הוא כאשר יש לך תוכן דומה במספר כתובות.
לדוגמה, חשבו על אתר מסחר אלקטרוני. ייתכן שיש לך רשימות מוצרים שהם לרוב זהים אך ממוינים בצורה שונה בשני דפים שונים. דף אחד עשוי למיין מוצרים מהמחיר הגבוה ביותר לנמוך ביותר, ודף אחר מהמחיר הנמוך ביותר לגבוה ביותר. למנועי החיפוש לא אכפת מסדר הופעת המוצרים. לכן, עדיף לבחור כתובת אתר אחת בתור הדף הקנוני, ולומר למנוע החיפוש איזה דף הוא המקור העיקרי של התוכן.
אותו עמוד שונה מתוכן דומה
חשוב לא להתבלבל כאשר הדפים המוצגים זהים לחלוטין בתוכן – כלומר אותו קוד ה-HTML. לדוגמה, זה יכול להתרחש כאשר גרסה אחת של דף מוגשת עם HTTPS בעוד הדף השני לא, או כאשר גרסה אחת מוגשת עם הקידומת www והדף השני הוא בלעדיה. במקרים אלה, עדיף להשתמש הפניה 301 כדי לטפל כראוי ולפתור בעיית תוכן כפול.
כאשר אתה מוסיף כתובת אתר קנונית לדף, זה כמו להציע למנוע החיפוש שהוא לא צריך להוסיף את הדף לאינדקס ולהעביר את אותות דירוג ה-SEO שלו, כגון קישורים אליו לעמוד הקנוני. אבל זכור, מנוע החיפוש עשוי לבצע המלצה זן, או שהוא עשוי להתעלם ממנה ועדיין להוסיף את הדף לאינדקס, או אפילו לבחור דף אחר כעמוד הקנוני. זה לא מה שאנחנו רוצים כאשר התוכן זהה לחלוטין, אנו רוצים שגם המשתמשים וגם מנועי החיפוש יעברו ישירות לגרסה הכתובת שבחרנו.
כאשר אתה מפרסם את אותו תוכן באתרים אחרים
התרחיש השני הוא כאשר אתה מפרסם את אותו תוכן באתרים אחרים למטרות הפצת תוכן או פרסום אורח. פירוש הדבר שכאשר אתה משתף את התוכן המקורי שלך באתרים שונים, מוטב שתוודא שרכיב קישור קנוני בדף באתר האחר מפנה חזרה לדף המקורי באתר שלך. בדרך זו, מנועי החיפוש יודעים לאיזה עמוד לתעדף, ולמנוע בעיות פוטנציאליות של תוכן כפול.
אני יודע, זה לא תמיד אפשרי. ברוב המקרים, אין לך גישה לערוך את הדפים באתר האחר ואתה תלוי ברצונם הטוב של בעלי האתר, ותצטרך לבקש מהם להוסיף את רכיב הקישור הקנוני. אם הם יסכימו, זה יעזור להגביר את אותות דירוג קידום האתרים עבור התוכן שלך ולמנוע עונשים אפשריים עבור תוכן כפול.
כאשר יש לך פורמטים שונים לאותו תוכן
התרחיש השלישי מתרחש כאשר יש לך תוכן זהה הזמין בפורמטים שונים. לדוגמה, כאשר אתה מספק גרסה להדפסה של דף אינטרנט שאינה כוללת את הכותרת העליונה והתחתונה. במקרים כאלה, רצוי להוסיף תג קנוני לגרסה הראשית של העמוד. דוגמה נוספת היא כאשר יש לך אותו תוכן בפורמט HTML וגם בפורמט PDF.
על ידי כך, אתה עוזר למנועי החיפוש להבין איזו גרסה היא עותק התוכן המקורי ,להימנע מבעיות תוכן כפול ולהבטיח אינדקוס נכון של התוכן.
כאשר יש לך פרמטרים של UTM או מזהי פעילות במחרוזת השאילתה
תרחיש נוסף שבו דפים קנוניים מתגלים כמועילים הוא כאשר אתה מגיש דפים הכוללים פרמטרים מזהי פעילות (Session ID) או פרמטרי UTM, המשמשים למעקב ומדידת קמפיינים שיווקיים דיגיטליים. פרמטרים אלו בדרך כלל אינם רלוונטיים למנועי החיפוש ובדרך כלל משרתים את אותו תוכן.
על ידי דף קנוני לגרסת הדף ללא הפרמטרים הלא חשובים הללו, אתה יכול להבטיח שמנועי החיפוש יזהו בצורה נכונה איזו גרסה של הדף צריכה להיחשב כגירסה הראשית.
כוחם של דפים קנוניים
אני מאוד מקווה שבשלב זה הגעת להבנה מלאה שדפים קנוניים הינם כלי חזק במיוחד לניהול מיומן של תוכן משוכפל. דפים אלה גם תורמים לכך שמנועי החיפוש ייתנו עדיפות מתאימה לתוכן הראשי ויוסיפו לאינדקס רק את הדפים הרלוונטיים ביותר.ראינו ארבעה תרחישים שונים שבהם הדף הקנוני באמת מצטיין וראינו שישנם מצבים שבהם שימוש בהפניה מחדש 301 מתאימה יותר במקום להשתמש בדף הקנוני.