שלום! אני נרגש לקפוץ לדיון מרתק איתך היום על היבט מרתק של אופטימיזציה למנועי חיפוש: הפניה מחדש של 301. זה טריק הכרחי שכל מומחה SEO צריך לשלוט בו.
עכשיו, אולי אתה סקרן, מה המשמעות של הפניית 301, ולמה זה כל כך חשוב?
בצורה הפשוטה ביותר, הפניה 301 היא כמו הודעה מנומסת שהאתר שלך שולח לדפדפן על שינוי כתובת אתר. בעיקרו של דבר, האתר שלך אומר לדפדפן, "היי, אני יודע שרצית לבקר בכתובת האתר הזו, אבל היא עברה לכאן לצמיתות", ולאחר מכן מספק את כתובת האתר החדשה.
ברגע שהדפדפן מקבל הודעה ידידותית זו, הוא יודע מיד לדלג על הכתובת הישנה ולבקר ישירות בכתובת החדשה. החלק הכי מגניב? המעבר הזה הוא שקוף, כך שהמבקרים באתר שלך לא יחוו שום שיבוש. הם מבקשים כתובת אחת ומקבלים את התוכן מכתובת אחרת לגמרי, בצורה חלקה ככל האפשר. יתר על כן, שורת הכתובת תציג אוטומטית את כתובת האתר החדשה. זה לא נוח ומגניב?
למה צריך העברה 301?
יש כמה עצות ידידותיות מדוע אולי תרצה להשתמש בהפניה 301 לדף אחר. ראשית, מנקודת מבט של חווית משתמש, אנשים המבקרים באתר שלך ממקום אחר לא יתקלו בשגיאות 404 מטרידות, במקום זאת, הם ימצאו בדיוק את מה שהם מחפשים.
כעת, מנקודת מבט של קידום אתרים, הפניות 301 הן כמו עוזרים קטנים, ומשמרים את אותות דירוג ה-SEO של דפים שנאלצתם להיפרד מהם.
לדוגמה, תארו לעצמכם שנאלצתם למחוק עמוד שקיבל קצת אהבה והוקרה מאתרים מוכרים. אם לא תפנה אותו לדף דומה שעדיין קיים, ייתכן שגוגל יקבל את הרעיון שהדף הזה אינו כל כך חשובות למרות הכל. עם הזמן, זה יכול להשפיע על מיקומו של האתר שלך בתוצאות החיפוש של גוגל. אבל, הנה החדשות הטובות – כאשר אתה משתמש בהפניה 301, גוגל עשוי פשוט להעביר את כל או חלק מכוח הקישורים האלו ואותות דירוג ה-SEO האחרים, כמו מעורבות משתמשים, מהדף הישן לחדש. חשוב על זה כך: העברה 301 היא כמו לעבור דירה מבלי לאבד אף אחד מהפריטים שלך בדירה הקודמת.
מתי צריך העברה 301?
מעולה! כעת כשיש לנו הבנה טובה מה זה הפניית 301, בואו נחקור את המצבים המסוימים שבהם אולי נרצה להשתמש בכלי שימושי זה. העברה 301 היא עניין חשוב בעולם פיתוח אתרים וקידום אתרים, כך שאם תלמד להשתמש בכלי זה בצורה נכונה, תוכל להגביר באמת את ביצועי האתר שלך ולהפוך אותו עבור המשתמשים שלך לאתר שקל לנווט בו.
בעיה: אותו דף נגיש מכתובות שונות
האם אי פעם מצאת את עצמך מתמודד עם אותו דף אינטרנט הנגיש באמצעות שתי כתובות URL שונות לחלוטין? כמו אולי אחד עם 'http://' והשני עם 'https://', או אחד עם קידומת 'www' והשני בלי? לנו זה נראה כמו אותו עמוד, אבל מנועי החיפוש רואים בהם שתי ישויות שונות. זה יכול ליצור בעיה קטנה בקידום האתרים שלנו, מכיוון שהוא עלול לדלל את הרלוונטיות והנראות של הדף בתוצאות החיפוש. למה אתה שואל? ובכן, משום שאותות דירוג ה-SEO של הדף מתחלקים בין שתי כתובות. לדוגמה, קישורים מסוימים עשויים להפנות לכתובת האתר הראשונה ואילו קישורים אחרים מצביעים על השנייה. אם הקישורים היו מפנים רק לכתובת אחת, אזי בהכרח הרלוונטיות והנראות של הדף בתוצאות החיפוש הייתה גדלה.
אבל, היי אתה שואל – איני יכול לשנות את הקישורים באתרים אחרים לגרסה המועדפת עליי. אבל אל דאגה. יש לנו פתרון פשוט במיוחד בשבילך! כדי להתחיל לפתור את העניינים, בוא תבחר את גרסת הכתובת שאתה רוצים שהמבקרים המדהימים באתר שלך והרובוטים של מנועי החיפוש ייגשו אליה – אתה יכול לקרוא לכתובת זו 'הגרסה המועדפת' שלך. לאחר מכן, כל שעליך לעשות הוא לתת לגרסאות השונות של הכתובת האחרות העברה ידידותית לכיוון הגרסה המועדפת עליך על ידי שימוש בהפניה 301.
לדוגמה, אם ניתן להגיע לדף שלי דרך 4 כתובות שונות: http:// עם www, https:// עם www, http:// ללא www, https:// ללא www. נראה שלגוגל מעדיפה דפים המוגשים דרך https:// ובאופן אישי, אני אוהב את האתר בלי ה-www. אז, הייתי בוחר ב-http:// ללא www ככתובת האתר המועדפת ומפנה את כל שאר הכתובות לכתובת זו. קלי קלות!
בעייה: הדף נמחק
תאר לעצמך שאתה צריך להסיר דף מסוים מהאתר שלך. לא היית רוצה שהמבקרים שלך יתקלו בהודעה "דף לא נמצא", נכון? ברור שלא! אז מה הפתרון? זה פשוט! בצע 'הפניה 301' לעמוד עם תוכן דומה העונה על צרכי המשתמש. שים לב שאתה צריך להפנות לדף הקרוב ככל האפשרלתוכן של הדף המקורי. אחרי הכל, לא תרצה לבלבל את המבקרים באתר שלך או את מנוע החיפוש, נכון?
בוא ניצור תרחיש שיעזור לך לדמיין את זה: נניח שאתה מפעיל אתר מסחר אלקטרוני המתמחה במחשבים. יש לך עמוד המוקדש לדגם מחשב נייד שהיה סופר פופולרי. עם זאת, עקב כמה נסיבות בלתי צפויות, כמו הפסקת הייצור של דגם המחשב הנייד או שינוי באסטרטגיה העסקית, אתה מחליט להסיר את הדף הזה.
מוכנים לאתגר? הדף שלך הינו יעד פופולרי לתנועה ממנועי חיפוש, רשתות חברתיות וקישורים מאתרים אחרים. האם תרצה לוותר על המבקרים שלך ממקורות אלו? האם תרצה שייתקלו בדרך ללא מוצא של דף "לא נמצא" כשהם לוחצים על קישורים המקשרים לדף שאינו זמין יותר? נאם תרצה לוותר בקלות על כל אותות דירוג ה-SEO של הדף שנמחק, שאותם הרווחת לאחר שעמלת כל כך קשה בהשגתם? בוודאי שלו. הפתרון המושלם – הפניית 301 למחשב נייד דומה אחר. קלי קלות!
בדרך זו, אותות דירוג ה-SEO מהדף שנמחק והתנועה שלו תעבור בצורה חלקה לדף החדש. זה ניצחון טוב לשני הצדדים. גם עבורך ובהחלט גם עבור המשתמשים שימצאו את התוכן הקשור שאותו הם מחפשים.
בעייה: שינוי דומיין
לפעמים, אתה עלול למצוא את עצמך במצב בו עליך לשנות את הדומיין של האתר שלך בגלל גורמים שאינם בשליטתך. בדיוק כמו כאשר דף נמחק, זה חשוב ביותר לוודא שלא תאבד את כל אותות דירוג ה-SEO שהרווחת שבנית לאורך זמן בעבודדה קשה. וכמובן, אינך רוצה שהמשתמשים שלך יתקבלו בשגיאת "דף לא נמצא" מטרידה כשהם מנסים להגיע לאתר הישן שלך.
אל דאגה, יש לנו פתרון פשוט לזה! החוכמה היא להגדיר הפניה מכתובת האתר הישן לנתיב המקביל באתר החדש שלך. על ידי כך, למשתמשים שלך יהיה מעבר חלק לאתר החדש שלך, תוך שמירה על החוויה שלהם. בנוסף תשמור על דירוג אותות ה-SEO שלך בטוח ומוגן.
כעת, אם גם מבנה האתר שלך שונתה – נניח בגלל מעבר למערכת ניהול תוכן אחרת (CMS) – ייתכן שיהיה רעיון טוב להפנות במקום זאת לדף עם תוכן דומה באתר החדש שלך. בדרך זו, אתה שומר על דברים רלוונטיים ועקביים עבור המשתמשים שלך, וגם למטרות SEO. אחרי הכל, לא היינו רוצים שהמשתמשים שלך יתקלו בהודעת "דף לא נמצא" באתר, נכון?
בעיה: קישורים שבורים – דף לא נמצא (עמוד 404)
תאר לעצמך שאתה צולל עמוקות לתוך דוחות השרת ונתקל במספר שגיאות 404. ייתכן שאתה מכיר את אלה יותר כשגיאות 'דף לא נמצא' המוצגים למשתמש בדפדפן. הנבלים הקטנים האלה יכולים להופיע מכל מיני סיבות.
אולי הדף היה פעם חלק מהאתר שלך, אבל החליט לפרוש ממנו – יתכן כי הדבר נעשה בכוונה על ידי מחיקתו, ייתכן כי זו תוצאה מקישור שבור באתר שלך, או אולי, שגיאת ה-404 היא תוצאה של הפניה לדף לא קיים מאתר אחר. הקישור השבור יכול להיגרם משגיאת הקלדה פשוטה בכתובת או סתם בלבול בהבנה של מבנה האתר שלך. לא משנה למה הקישורים שמפנים לדף לא קיים נוצרו, חשוב ביותר לעקוב אחריהם מכיוון שהם יכולים להשפיע על חווית המשתמש ועל הפעולה השוטפת של האתר שלך.
בואו נודה בזה, אף אחד לא אוהב לראות הודעת 404 כשהוא לוחץ בהתרגשות על קישור. פתרון נחמד לכך יהיה לנסות ולהבין מה המשתמש קיווה למצוא ואז להעביר אותו עם הפנייה 301 לדף שממלא בצורה הטובה ביותר את הצרכים שלו. זה נצחון לשני הצדדים – המשתמש מגיע לתוכן שרצה ואתה יכול לשמור על המבקרים שלך מרוצים.